Welkom bij Binnenbuitenleven.nl

Zwembad filters en pompen

Een zwembadfilter cartridgefilter is bedoeld voor het verwijderen van kleine vuildeeltjes uit het zwembadwater. Het is belangrijk uw zwembad regelmatig vuilvrij te maken, omdat anders allerlei micro-organismen in het water kunnen ontkiemen. U moet daarom hoe dan ook een zwembadfilter gebruiken en het water voortdurend blijven filteren, we raden u dan ook aan om de zwembadpomp zoveel als mogelijk aan te zetten. We hebben cartridgefilters voor Bestway, Intex en Jilong zwembadpompen. We adviseren om minimaal twee keer per week uw cartridgefilter schoon te maken en om de twee weken te vervangen.

De eerste filtering van zwembadwater vindt plaats in de skimmer, die zich meestal net onder de zwembadrand bevindt. Een skimmer zorgt ervoor dat de grootste vuildeeltjes uit het water gehaald worden, zoals bladeren en andere grote stukken vuil. Hierna brengt de zwembadpomp het water naar de klep van het zwembadfilter. Het water wordt dan verpompt naar de bak van het filter. Bij een zandfilterpomp zit onderin een grote hoeveelheid zand, waar het water onder druk doorheen spoelt. Dit proces ontdoet het water grotendeels van de wat kleinere vuildeeltjes. Denk aan insecten en zaden. Nadat het water door het zandfilter is geweest, wordt het teruggestuwd naar het zwembad.

Naast de cartridge en zandfilterpomp hebben we blue bay filterpomp speedclean in ons assortiment die gevuld kan worden met polysphere zachte milieuvriendelijke bolletjes.

42 artikel(en)

per pagina

42 artikel(en)

per pagina